Kokių daržovių nerekomenduojama termiškai apdoroti?

Kasdieniniame racione būtinai turi būti vaisiai ir daržovės. Tačiau svarbų vaidmenį atlieka ir jų paruošimo būdai; juk termiškai apdirbant, kai kurie produktai praranda teigiamas savybes.

Pomidorai

Šviežiuose pomidoruose daug magnio ir cinko. Po terminio apdirbimo, šių medžiagų kiekis sumažėja 90 procentų arba dingsta visai.

Saldieji pipirai

Bulgariški pipirai, ypač raudonieji, čempionas pagal sudėtyje turimą vitamino C kiekį. Deja, pakaitinus, jo koncentracija sumažėja keturis kartus.

Česnakas

Žalias česnakas turtingas C, PP ir B grupės vitaminais, o taip pat – cholinu. Bet paveikus termiškai, netenka daugelio naudingųjų savybių.

Šparagai

Šparagai – nepamainomas A, C, E, K, B grupės vitaminų ir folio rūgšties šaltinis. Bet temperatūros poveikyje daug šių medžiagų dezaktyvuojasi arba pražūsta.

Brokolis

Brokoliuose daug vitaminų A, C ir kalcio. Bet jeigu išvirti jį iki pilno išvirimo, tai 40 procentų naudingųjų medžiagų neteksime.

Burokėliai

Burokėliai – puikus folio rūgšties šaltinis. Tačiau, išvirus jį iki pilnos kondicijos, neteksime apie 30 procentų šios medžiagos.

Imbieras

Žalias imbieras labai aštrus, užtai geras vitaminų А, C, B1, B2 šaltinis, o taip pat turtingas visa eile svarbių mikroelementų. Tačiau, paveikus aukšta temperatūra, daugelis naudingų savybių pražūsta.

Pasidalinkite įrašu:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali patikti:

Populiariausi įrašai

Apie mus

Moterim.lt – tai internetinis žurnalas, kuris padės praskaidrinti net niūriausią dieną. Čia mes dalinamės kasdieniais patarimais moterims, kurios nusprendė nepasiduoti visuomenės spaudimui, standartams ir sekti savo įsitikinimais bei vertybėmis.

Savaitės populiariausi

  • All Post
  • Dieta
  • Grožis
  • Maisto produktai
  • Mityba
  • Patarimai
  • Sportas
  • Sveikata
  • Svorio metimas
© 2023 Sukurta Moterim.lt